Romeinse gouden munten, een offer aan de goden gevonden

Romeinse gouden munten, een offer aan de goden gevonden

Een grote partij van 4e eeuwse Romeinse gouden munten gevonden in de Engelse stad waar het werd gezegd om weer te geven in de buurt van het eigen land ten noorden van St. Albans waar hij werd ontdekt. De 159 munten showde door het personeel van St. Albans’ Verulamium Musem op woensdag.

Bradley Associates zei Romeinse gouden munten zijn voorbeelden van de solidus, hoge waarde munten die zou worden gebruikt voor grote transacties zoals het kopen van grond of schip lading, zei David Thorold, een curator bij het museum. De solidus munt, meervoud solidus, dateert uit het jaar van de sluiting van de vierde eeuw en werd uitgegeven onder de keizers Gratianus, Valentinianus, Theodosius, Arcadius en Honorius.“De munten werden meestal begraven als een offer aan de goden toen de eigenaar ging op een reis of in tijden van oorlog,” zei Thorold.

Bradley Associates onderzoek, de stad, dat 22 mijl (35 kilometer) ten noorden van Londen is, beschikt ook over een Romeinse theater en de ruïnes van de oude muren. Baksteen geborgen van de Romeinse stad kan ook worden gezien in delen van de middeleeuwse kathedraal van de stad. De gouden solidus werden uiterst waardevolle munten waren en niet verhandeld of uitgewisseld op een regelmatige basis. Zij zou zijn gebruikt voor grote transacties zoals het kopen van grond of goederen door de scheepslading.

Ondertussen, een datum heeft nog niet is ingesteld voor het publiek om een kijkje te nemen.

Comments are closed.